Tornabarakony a Tornai-dombság szélén, a Barakonyi patak völgyében található un. zsáktelepülés. Elsősorban a természetjáró turisták célpontja. A kéktúrások áthaladnak a településen vagy éppen egy túra szakasz végén itt töltik az éjszakát.

Azok számára, akik több napot szeretnének eltölteni ezen a természet közeli településen, ajánljuk a környék látnivalóit illetve gyalogosan is megközelíthető célpontokat.

Csatlakoztunk a Geocaching [geokesing] programhoz, felhasználva annak lehetőségét arra, hogy játékosan, vezetett útvonalon ismertessük meg közvetlen környezetünk szépségeit, látnivalóit. A www.geocaching.hu oldalon olvasható meghatározással:

A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az adatokat feltölti a geocaching.hu oldalra, majd más játékosok letöltik azokat GPS készülékükre, és megkeresik a rejtekhelyet.”

 

A gyalogos túrák mellett lovas programokat is kínálunk. Meghatározott nyári alkotótáborokhoz csatlakoztatva illetve hétvégi lehetőségként csillagtúrák keretében lóháton is felfedezhetik a tájat.

Geoláda Tornabarakony határában

A ládakeresők örömére már a település határában is fellelhető egy, a Szilveszter nevű öreg tölgy...

Bővebben"Geoláda Tornabarakony határában"

Kéktúra bélyegzőhely

Érkezés Rakacaszend felől Kedves Kéktúrázók! Arra biztatjuk Önöket: a túra szakaszaikat tervezzék úgy, hogy a...

Bővebben"Kéktúra bélyegzőhely"