Helyi séták: Liget sétány; Kockásliliom élőhely (április) Agárkosbor élőhely (temető feljáró, április vége-május eleje), Szilveszter, az öreg tölgy (egész évben)

 

Országos Kéktúra áthalad a településen, bélyegzőhely. A bélyegző a parókia kapuján található, a templom bejáratával szemben. Helyi, külön bélyegző a Levendulás házban érhető el-Dózsa György u.14 sz.

E4-európai hosszútávú turistaút magyarországi szakasza áthalad a településen, egybeesik az OKT itteni szakaszával.

 

Tornabarakonyból megközelíthető túraútvonalon:

Becskeháza, Debréte: A Barakonyi-patak kőhidja hídfőtől indul a patak vonalát követve egészen az eredőig a kék kereszt jelzésű turistaút. Majd belefut a piros jelzésbe, ahonnan balra indulva Becskeházára, jobbra, Debrétére jutunk el.

Tornaszentandrás-Árpád-kori ikerszentélyes templom-Közúton 5 km, vagy turista úton az OKT Tornabarakony-Bódvarákó útvonalán elindulva a Nagy-Rednek-völgy útbaigazító táblánál jobbra rátérünk a kék keresztre, ami szintén Bódvarákóra visz egy rövidebb szakaszon (régi OKT vonal) Elérve a Kék kocka jelzést, jobbra térünk, ami bevezet Tornaszentandrásra bennünket.

Martonyi Pálos-templom és kolostorromig az Országos kéktúra jelzését követve jutunk el. A kolostorromi letérőig, jelzésig azon haladunk, balra fordulva néhány méter (150-200) után tárul elénk.

 Rakaca-tó: Az országos Kéktúra vonalán elérjük Rakacaszendet, a Kertalja utcán haladunk tovább néhány 100 métert és jobbra a Kék kereszten elhagyjuk a települést. A jelzést követve pillantjuk meg a tavat, a Karolamajorba érkezünk. A Tópart utcán már autóbuszok is közlekednek (2613) ha elfáradtunk és tömegközlekedéssel akarunk visszajutni Tornabarakonyba.

 

A közeli Bódvaszilasról számos túrlehetőség várja a kirándulókat (Szádvár, Derenk)

Kéktúra bélyegzőhely

Érkezés Rakacaszend felől Kedves Kéktúrázók! Arra biztatjuk Önöket: a túra szakaszaikat tervezzék úgy, hogy a...

Bővebben"Kéktúra bélyegzőhely"