Kedves Túrázók!

 

Arra biztatjuk Önöket: a túra szakaszaikat tervezzék úgy, hogy a pihenés helye a Barakonyi patak völgyében Tornabarakony lehessen. Az országos Kéktúra Encs és Bódvaszilas közti szakaszában egy túra-napi járásra vagyunk Bódvaszilastól.[Cartographia-2016. Kéktúra I.- 47/48.oldal] Akik úgy döntenek, hogy az éjszakát is itt töltik, azok számára szálláslehetőséget is tudunk ajánlani népi lakóházakban.

Tornabarakonyi szállások túrázóknak és a természet szerelmeseinek:

Levendulás Ház [Dózsa György u.14 sz], Zsályás Ház [Dózsa György u.12 sz.], valamint az önkormányzat Tölgyfa Vendégházában [Dózsa György u.31 sz].

A Levendulás Ház és a Zsályás Ház "Szépkártya" elfogadó hely. Kérjük, jelezzék előre, ha élni kívánnak ezzel a kedvezménnyel.

A házak falán Réti-Szabó Sándor dombor-faragott táblái is jelzik a szálláshelyek elnevezéseit illetve Gál Tamás egyedi kerámia házszámai a számozást.

A szálláshelyek szezonálisan működnek március közepétől november 15-ig.

 

Szálláshelyekről érdeklődhet: Jenei Editnél a 06/20/3247678 - as telefonszámon vagy e-mailben: jenedit3@gmail.com

 

A Levendulás Ház egyben Tudakozópont is és internetes hozzáférést is biztosít. A Digitális Jóléti Pont program részeként irodai szolgáltatásokat (fénymásolás, nyomtatás, szkennelés) is igénybe vehetnek egy finom kávé vagy gyógytea társaságában. Látogatóinknak előzetes bejelentkezéssel lehetőséget biztosítunk reggeli vagy vacsora fogyasztására. Törekvésünk, hogy helyben megtermelt és előállított anyagokból készüljenek az ételeink.

Bódvarákó felől érkezőket az önkormányzat és a hajdani iskola épülete után egy fedett terasz fogadja, ahol asztalok mellett kipihenhetik a fáradalmaikat, valamint használhatják a kiépített tűzrakó helyet is.

A Rakacaszend felől érkezőknek javasoljuk, hogy mielőtt leereszkednének a dombról és elérnék a falu első házát, üljenek le néhány perce a kis kápolna melletti padra,  befogadva a táj szépségét, nyugalmát és a völgyben elterülő falu látványát.

Beérve a faluba mindenképpen nézzék meg a település görögkatolikus templomát és
tájékozódjanak a helyi hírekről a „nyolcszögletű” buszmegállóban.

Levendulás Ház

"Minősített szálláshely", 1912-ben épült népi lakóház egyik szobája, 4 férőhellyel. NTAK Reg.szám: MA-22038592A Levendulás Ház egyben...

Bővebben"Levendulás Ház"

Zsályás Ház

"Minősített szálláshely" A több mint 100 éves oszlopos tornácos házban két 3 ágyas szobában tudjuk...

Bővebben"Zsályás Ház"