Kosárfonó

Matematikusként végeztem Debrecenben az egyetemen, az elvont matematikai tudomány mellett mindig is vágyam volt az alkotó, teremtő munkára, így az egyetem mellett elvégeztem a Nádudvari Kézműves Szakiskola kosárfonó szakát is.

Jelenleg Debrecenben, a Waldorf iskolában tanítok egy olyan intézményben, ahol maga a pedagógiai módszer is visszaigazolja az alkotó emberben lakozó kettősséget, ami képes egységet alkotni az ember kiteljesedésében.

Hajdani mesterem mondása vezérel, ha vessző közelébe kerülhetek:

”Vesszőből nincs lehetetlen”

A fűz az a növény, ami a legtöbb nedves élőhelyen megterem- és már „csak” érteni kell hozzá- melyik vessző a megfelelő, de mindezek mellett díszítésként a mogyoró, som, szeder szárakat, vesszőket is alkalmazzuk

2010 nyarán volt a Barakonyi Patakvölgy Egyesület szervezésében az első tábor.  Akkor ismerkedtem meg a Tornai – dombság apró településeinek hagyományaival.

Padlásokról előkerültek izgalmas formájú vesszőből készült használati tárgyak megkopva, elhasználódva. Ezeket a formákat igyekszünk megmenteni az alkotótáborainkban, újra teremtve és ezzel továbbéltetve azokat.