Érkezés Rakacaszend felől

Kedves Kéktúrázók! Arra biztatjuk Önöket: a túra szakaszaikat tervezzék úgy, hogy a pihenés helye a Barakonyi patak völgyében, Tornabarakony lehessen. Az országos Kéktúra Encs és Bódvaszilas közti szakaszában egy túra-napi járásra vagyunk Bódvaszilastól. [Cartographia-2016. Kéktúra I.- 47/48.oldal] Akik úgy döntenek, hogy az éjszakát is itt töltik, azok számára szálláslehetőséget is tudunk ajánlani népi lakóházakban: Levendulás Ház [Dózsa György u.14 sz], Zsályás Ház [Dózsa György u.12 sz.], valamint az önkormányzat Tölgyfa Vendégházában [Dózsa György u.31 sz]. A Levendulás Ház és a Zsályás Ház „Szép kártya” elfogadó hely. Kérjük, jelezzék előre, ha élni kívánnak ezzel a kedvezménnyel.

Bódvarákó felől érkezőket az önkormányzat és a hajdani iskola épülete után egy fedett terasz fogadja, ahol asztalok mellett kipihenhetik a fáradalmaikat.

A Rakacaszend felől érkezőknek javasoljuk, hogy mielőtt leereszkednének a dombról és elérnék a falu első házát, üljenek le néhány perce a kis kápolna melletti padra,  befogadva a táj szépségét, nyugalmát és a völgyben elterülő falu látványát.

Beérve a faluba mindenképpen nézzék meg a település görögkatolikus templomát.