Tornabarakony nyolcadik alkalommal várja a keleti lelkiségre nyitott, az ikonfestés iránt érdeklődő embereket.

Művészeti vezető: Vajda Mihály görögkatolikus diakónus, ikonfestő

Érkezés és szállás elfoglalása, közös vacsora, ismerkedés július 16-án, 23-én már csak liturgia, pakolás, hazautazás várható.

Ikonfestés

A falu régi iskola épületében két tágas szobában lesz a festés helyszíne (Hajdanvolt Iskola)

Reggelente közös imával kezdjük a festést. Időbeosztás tekintetében lesz egy délelőtti és egy délutáni idősáv, amikor a művészeti vezető jelen lesz és segít, ezen kívül szabadon lehet majd a helyszínen dolgozni tetszés szerint bármeddig.

A festés folyamán a hagyományos krétai technikát (tojástempera) alkalmazzuk.

Mindenki hozza magával a felszerelést.

Téma

Szt. Miklós, mely lehetőséget ad az elmúlt évi feladatok gyakorlására, illetve a továbbfejlődésre, mivel megismerkedhetünk az idős arc megfestésével.

Arra is van lehetőség, hogy befejezzenek egy máshol elkezdett ikont, esetleg más témát hozzanak. Ebben az esetben a művészeti vezető az önálló munkát fogja segíteni.

Helyszín, szállás, utazás

A tábor helyszíne Tornabarakony. A szállás a falu egyszerű, de szép vendégházaiban, 2-3-4 ágyas szobákban van. A szállásokon mindenhol van konyha (hűtő, mikró, vízforraló, kávéfőző), fürdőszoba (nincs minden szobához, de megközelíthető). Az utazást mindenki egyénileg oldja meg, esetleg tudunk segíteni útitársakat összehozni.

Az érdeklődők keressék Belics Katalint, a tábor szervezőjét, aki részletes tájékoztatást ad a feltételekről.

Belics Katalin. Tel.: 06/30 250 7225, e-mail: belics.kati@gmail.com