Ami történt velünk 2022-ben… és szerencsésen alakult: 2021. őszén beadtuk a működési pályázatunkat a NEA-hoz, így az rendben meg is érkezett március végén.Ebből tudtuk fizetni az internet, telefon költségeket illetve a könyvelés, mérlegkészítés munka díját.Jelentős segítség volt az alkotótáborok szakmai megvalósítóinak, önkénteseinek a szállásköltségéhez is ez a pályázati forrás.

Februárban egyesületünk kezdeményezésére, a Települési Értéktárral és az Önkormányzattal együttműködésben rendeztük az Öreg Tölgy körüli területet és elhelyeztünk ott egy pihenő padot.Ezt követően kemencés kenyérsütésre került sor.

Némi elbizonytalanodás jelen volt az egyesület életében, egy átmeneti fáradtságnak lehetne nevezni.Az alkotótáborok közül a XIII. KOLO-KOsárfonó LOvas táboronk teljes gőzzel megvalósult ezen a nyáron is.

 

Belics Katalin kitartó, lelkes szervezőmunkájának köszönhetően az Ikonfestő tábor is fogadta az alkotni vágyókat.Bízunk benne, hogy 2023-ban több segítséget tudunk a munkájához nyújtani.

A Motolla Egyesület-Debrecen szervezettel együttműködésben a nemezelő és rekeszzománc ékszerkészítő alkotótáboroknak is részesei lehettünk.

Az alkotótáboraink résztvevői immár hagyományosan Gombaszögről (SK) a kunfakó lovak Szabó-Peszeki Eszter túravezetésével.

A MagNet Bank Segítő Bankkártya programja folyamatos segítséget jelentett ebben az évben is. Néhány ember választotta kedvezményezettként egyesületünket-de így is a bankszámlavezetés költségeit mindenképpen fedezi a részünkre juttatott összeg. Feladatunk népszerűsíteni ezt a lehetőséget.

Továbbá az alkotótáboraink megvalósításához 345.000 Ft adományt kaptunk magánszemélyektől.Következő évben lehetőségünk lesz az összeg 10%-ra normatív módon támogatást kérni a NEA pályázati rendszerén belül.

Az 1%-ból kapott összeg ebben az évben 46.243 Ft volt.Irodaszerre fordítottuk illetve kénytelenek voltunk a  települési rendelet megváltoztatásáig szemétszállítási díjat fizetni kuka és keletkező szemét nélkül is.

Bizakodva nézünk a következő év elé!