Ami történt velünk 2019-ben… A Digitális Jóléti Program Pont létesítésére előző évben sikeresen pályáztunk és megkaptuk az eszközöket. A korlátlan internet elérhetőség biztosítását un. SZIP-es mobil internet kártyával tudtuk megoldani. Az egyesület székhelyén, az épületben, udvaron és a ház előtt bizonyos távlságra jelszó nélkül lehet használni az un. DJP-GUEST wifi hálózatot. A NEA működési pályázat támogatása segítség a fenntartásában.

2019 nyarán négy alkotótábort valósítottunk meg. IX. alkalommal került sor a KOsárfonó-LOvas táborunkra, népszerű nevén a KOLO-ra. Családi táborunk ezúttal is népszerű volt Nagy Imre kosárfonó mester vezetésével. A lovas csillagtúrákat Szabados Csaba és Peszeki Eszter vezette-huculok hátán.

.

 

Az alkotótáborok sorát  a második alkalommal megrendezett nemezelő tábor folytatta. A debreceni Motolla Egyesülettel együttműködésben, Gyöngy Enikő vezetésével készültek gyönyörű ülőpárnák, bugyorkák.

Ennek a tevékenységnek is az önkormányzati Tájház, annak a csűrje-udvara adott helyet.

 

A rekeszzománc ékszer készítés rejtelmeibe a harmadik alkotótáborunk során avatta be a részvevőket Gyöngy Enikő ötvösművész. A technika elsajátítása finom mívű munkát feltételez. Gyönyörű ékszerek készültek, amiket Gyöngy Hajnal örökített meg képeken, természetes környezetben.

 

V. alkalommal szerveztük meg az ikonfestő tábort Fodor Judit egyesületi tagunk jóvoltából, Laczkó Anita művészeti vezető irányítása mellett. Ebben az évben is vendégünk lehetett Fülöp atya, érsek-metropolita.

A gazdag, nyári tábori életet követően fiatal önkénteseink ötlete alapján csatlakoztunk a ládakeresők világához-létrehozva a geoláda pontunkat a természetjárók kedvére. Az állampolgárok, a 2018-as jövedelmük után fizetendő SZJA 1%-ból, tevékenységeink támogatására 69.687 forintot ajánlottak fel, amit ez úton is köszönünk. A MagNet Banknál vezetjük a számlánkat. A segítő bankkártya programjuk révén negyedévente 3000 forinttal egészült ki a bankszámlánk.

Pályázati események: a Nemzeti Együttműködési Alaphoz pályázatunk sikeres volt, működési költségekre 200.000 forintot nyertünk.

2018. június 02-án nyújtottuk be két év alkotótáboraira a pályázatunkat a LEADER Helyi felhívásokra. 2019. október 22-én vettük át a Határozatot-miután megvalósítottunk 2 év alatt 7 alkotótábort-, hogy támogatásban részesült egyesületünk. November 20-án benyújtottuk a kifizetési kérelmünket.