Ami történt velünk 2017-ben…

2017ben sikeresen pályáztunk a Nemzeti Kulturális Alaphoz a III. Ikonfestő táborunk megrendezéséhez.400.000 forinttal támogatták a tevékenységünket. A szükséges anyagok (fatáblák, festékek) szállítására,  a szakmai vezető és önkéntesünk szállásdíjára, a tevékenységhez használt önkormányzati épület bérleti díjára fordítottuk az elnyert összeget. Magánszemélyek az előző évi jövedelmük után fizetendő SZJA 1%-ból 71.000 forintról rendelkeztek úgy 2017-ben, hogy egyesületünk tevékenységének támogatására ajánlják fel. A folyamatos működéshez szükséges banki kiadások, könyvelés, kommunikációs költségek terén hasznosítottuk, köszönjük!

Az Önkormányzattal kötött Közművelődési megállapodás értelmében együttműködtünk a Helyi Értéktár rendezvényein (előadások, gyógynövényes napok, Fercsik Mariann fotókiállítása-Barakonyi Portrék). A helytörténeti Füzetek sorozatban kiadásra előkészítettük és megjelentettük a XX.századi asszonysors Tornabarakonyban c. kiadványt, Domokos Gyuláné gyűjtésének eredményeként.

Pályázatot nyújtottunk be Digitális Jóléti Program pont működtetésére.

VII. alkalommal rendeztük meg a Kosárfonó-Lovas táborunkat Nagy Imre és Szabados Csaba jóvoltából. A családi táborunkba többnyire visszatérőek a vendégeink. Határon túlról, szlovák településekről is voltak résztvevők.

 

A tábori alkalmakon kívül is szerveztünk hétvégi lovas programokat. Ebben az évben voltak először vendégeink kassai szlovák családok, aki részt vettek a lovas programunkon.

Munkánkat kulturális közfoglalkoztatott segítette a Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából.

Irodai eszközöket-nyomtató, asztali számítógép- is rendelkezésünkre bocsájtottak erre az időszakra.

Eredményes év volt, köszönjük a támogatásokat, önkénteseink és tagjaink áldozatos munkáját.

Az ikonfestő csapat
Anya és lánya
Vendégünk Fülöp atya
A kosárfonó mester
Fercsik Mariann kiállítása a Tájházban