Nemezelő-szövő tábor (július 09-13)

2018 nyarán új tevékenységgel bővül a tábori kínálatunk. A debreceni Motolla Egyesülettel közös szervezésben megvalósuló alkotó hét szakmai vezetője Gyöngy Enikő lesz, akiről a Társaink rovatban közzétett bemutatkozó sorai révén lehet többet megtudni. Terveink szerint a folytonosság jegyében indítjuk el ezt a műhelymunkát is. Első évben az anyaggal való ismerkedés során kisebb használati tárgyak alkotására nyílik lehetőség. A jó minőségű gyapjú beszerzésénél törekszünk az alapvető színvilágok árnyalatait biztosítani. Alternatív lehetőségként szeretnénk a szövés/fonás alapvetéseivel is találkoztatni a táborosainkat. Kereten történő egyszerűbb-de munkaigényes darabok készülhetnek el. A tábor helyszíne az Önkormányzat Tájháza, ahol egy hagyományos nagy szövőszék részeit, működését is tanulmányozzuk.

Az alkotó munkák gyógynövényes gyűjtő sétákkal, lovas tanulási lehetőséggel is kiegészülnek. A Szőlősardói Hucul Lovasudvar oktatója, Szabados Csaba áll majd rendelkezésre a lovas tudomány különböző szintjeinek (futószár, körkarámos és terepes lovaglás) biztosításával.

Szálláslehetőségek népi lakóházakban és jurtákban, meleg étkezés a bódvaszilasi napköziotthon konyhája jóvoltából biztosított – igény szerint. A részletekről egyénre szabottan konzultálhatnak az egyesület e-mail címén: baripatak@gmail.com Oroszné Szőke Ildikóval, illetve telefonon: 06/20 511 5688 Hívhatják Jenei Editet is a 06/20 324 7678 telefonszámon.

A tábor helyszíne: Tornabarakony, Kossuth u. 1 sz., Tájház

Visszapillantó tagok , .

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.