Erdei iskola

Erdei iskola megérkezés„Fák,kik különb-különb szép gyümölcsöt hoztok,
S füvek,kik gyönyörű szaggal illatoztok,
Sok színbe öltöző,tündöklő virágok,
Berkekben,cserékben vadak,kik lakoztok
Örökké az Úrnak nevét kiáltsátok”

(Balassi Bálint:148 zsoltár)

 

 

A debreceni Napraforgó Waldorf Iskola diákjai számára több mint tíz éve Tornabarakony az erdei iskolák helyszíne.

A Waldorf pedagógia tapasztaláson alapuló, az ismeretek szerzésében a művészet eszközeit alkalmazó útján az ide érkező gyerekek örök barátságot kötnek a természettel.

A gimnáziumi korosztály számára a waldorf pedagógia erdészeti gyakorlatot is javasol, ezért tavaly például a debreceniek egy hetet dolgoztak az erdőn, miközben megismerték az erdőművelésnek azt a módját, amit a fenntartható fejlődés megkíván az utókortól.

Nyitottak vagyunk arra,hogy más iskolák osztályait is fogadjuk hasonló programokkal. Rövidesen kidolgozzuk a hely természeti adottságaiból adódó , a korosztályi elvárásoknak megfelelő erdei iskolai kínálatunkat.

Erre inspirál bennünket a múlt század húszas éveiben épült hajdani iskola épülete is, ahol több mint harminc évvel ezelőtt csengettek be utoljára. A nagy, öntöttvas kályha, olajozott padló – régi idők hangulatát idézi. Az önkormányzati tulajdonú épület az erdei iskolai, benti foglalkozásoknak ad,adhat helyet – más egyéb közösségi események mellett. Addig is,amíg a kész programokat Önök elé tárhatjuk- keressenek bennünket kérdéseikkel, kéréseikkel.

Tevékenységeink.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.