Szabados Csaba

Lovasoktató,túravezető

“Ló nélkül lehet élni,de minek?”

Legrégebbi lovam Suzy, 130 cm magas, szürke póni kanca-érzékeny lovacska. Nem szereti ha riogatják. Már negyedik  csikóját neveli nálam és több száz gyereket részesített a lovaglás élményében-jó néhányat meg is tanított lovagolni. Saját gyermekeim is rajta tanultak meg – Ő igazi családtag! Olivér nevű hucul csődöröm 8 hónapos korában került hozzánk olyan tél végi csoffadt állapotban, hogy gyermekeim egyből elnevezték Olivérnek – Twist Olivér után szabadon…Roppant türelmes, kedves jószág, sok szót megért-vigyázni kell vele, mert hallgatózik és munka közben felismeri a neki tetsző szavakat. A kaja a mindene! Zénó-Suzy második csikója. Félhucul, mondhatni félszerzet egyesítve magában az anyai ág vehemenciáját, értelmét a hucul ág kitartásával és türelmével. A társaság esze, szabaduló művész. Vele igazán lehet beszélgetni, mert válaszol is -igaz nem szavakkal. Lelkes lovacska-soha nem hagyna ott!Ékes -az igazi,értelmes hucul-fajtája éke! Mindig átveszi lovasának lelki állapotát és a szerint viszonyul hozzá. A félős lovas alatt óvatosan lépdel, de a felspanolt lovas alatt szinte repül!

Kiváló ló valamennyi, sok embert megtanítottak lovagolni-gyereket felnőttet egyaránt, csak az kell, hogy az ember nyitott szívvel, tiszta elmével közeledjen hozzájuk-rájuk figyeljen, adja át magát, értse meg mit akarnak mondani és ők megtanítanak lóul. A többi már csak technikai részletkérdés!

Nos ők a munkatársaim, én pedig a tolmács köztük és a lóul még nem annyira beszélők között.

Társaink tagok .

One Response to Szabados Csaba

  1. Kovács Ágnes says:

    Tisztelt Szabados úr!
    Bódvavendégiben lakom és lovasoktatót keresek 8 éves lányomhoz, és 10 éves fiamhoz. Egy ideig Jósvafőre jártunk, de sajnos, ott megszűnt a lovasoktatás. Azt szeretném kérdezni, vállal-e rendszeresen lovasoktatást, ha igen, mennyiért. A mi esetünkben csak a hétvégék jöhetnének szóba…

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.