2018 nyarán új tevékenységgel bővült a tábori kínálatunk: nemezelő/szövő. A debreceni Motolla Egyesülettel közös szervezésben megvalósuló alkotó hét szakmai vezetője Gyöngy Enikő, akiről a Társaink rovatban közzétett bemutatkozó sorai révén lehet többet megtudni. Segítője szövés területen Búzásiné Szávó Katalin. Terveink szerint a folytonosság jegyében indítjuk el ezt a műhelymunkát is. Első évben az anyaggal való ismerkedés során kisebb használati tárgyak alkotására nyílt lehetőség. Az idei táborunkban újabb tárgyak elkészítésére lesz módunk, melynek során érdekes megoldásokat tanulhatunk. Nemezelhetünk tárolókat: pl. gömbtarsolyt, üvegtartót stb. és készíthetünk ülőpárnát is. A jó minőségű gyapjú beszerzésénél törekszünk az alapvető színvilágok árnyalatait biztosítani. Alternatív lehetőségként szeretnénk a szövés/fonás alapvetéseivel is találkoztatni a táborosainkat. Kereten történő egyszerűbb, de munkaigényes darabok készülhettek el az első tábotunkban. Az idei nyár fő témája a tarisznya lesz. Ez elkészülhet különböző méretben és különböző eszközökön. A tábor helyszíne az Önkormányzat Tájháza, egy hagyományos parasztporta gazdasági udvara, annak csűrje.

Az alkotó munkák gyógynövényes gyűjtő sétákkal, lovas tanulási lehetőséggel is kiegészülnek. A Szőlősardói Hucul Lovasudvar oktatója, Szabados Csaba áll majd rendelkezésre a lovas tudomány különböző szintjeinek (futószár, körkarámos és terepes lovaglás) biztosításával.

Szálláslehetőségek komfortos népi lakóházakban vagy saját sátorban tervezhetőek. Meleg étkezés a bódvaszilasi napköziotthon konyhája jóvoltából biztosított – igény szerint. A mellékelt Űrlap beküldését követően a részletekről egyénre szabottan konzultálhatnak az egyesület e-mail címén: info@barakonyitaborok.hu Oroszné Szőke Ildikóval, illetve telefonon: 06/20 511 5688 Hívhatják Jenei Editet is a 06/20 324 7678 telefonszámon. Kérjük, hogy az érdeklődők április végéig jelezzék részvételi szándékukat!

A tábor helyszíne: Tornabarakony, Kossuth u. 1 sz., Tájház

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük