A debreceni Motolla Egyesülettel és a Gyöngy-ház-Alkotóműhellyel közös szervezés eredményeként újabb remek tábort indítunk, mellyel egy régi álom válik valóra. Első alkalommal rendezzük meg népi ékszerkészítő rekeszzománc táborunkat. Az alkotó hét szakmai vezetője Gyöngy Enikő, akiről a Társaink rovatban közzétett bemutatkozó sorai révén lehet többet megtudni. Megtanulunk fűrészelni, reszelni, hajlítgatni és elkészítjük első ékszereinket az ősi rekeszzománc technikával (mellyel a Szent Korona zománcképei is készültek), a magyar népművészet motívumait, ékszerformáit használva.

Szálláslehetőséget komfortos népi lakóházakban találnak. Igény szerint meleg étkezést is tudunk biztosítani. A részletekről egyénre szabottan konzultálhatnak az info@barakonyitaborok.hu e-mail címen Oroszné Szőke Ildikóval, illetve telefonon 06/20 511 5688 telefonszámon. Kereshetik szakmai kérdésekkel Gyöngy Enikőt is: e-mail: gyongyeniko@gmail.com, tel.: 06/20 282 5130 Kérjük, hogy az érdeklődők április végéig jelezzék részvételi szándékukat.

A Motolla Egyesület -Debrecen támogatást kap a Nemzeti Kulturális Alap Népművészeti Kollégiumától a tábor megvalósításához.

NKA logo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük